Станишев си повярва: България и Европа нямат време за губене с ЕНП

БСП откри предизборната си кампания за евровота

БСП откри предизборната си кампания за евровота с възгласи „Победа за България”. Сергей Станишев бе представен като водач на листата на кандидатите за евродепутати. А той заяви: България няма време за губене с ГЕРБ и Европа няма време за губене с ЕНП.

Лидерът на БСП подчерта, че само 4 седмици ни делят от датата 25 май. „Това е много кратко време и за този период е много важно какво ще даде всеки един от нас”, каза Станишев.

Преди една година пак тук в тази зала ви заявих, че имаме мисленето и желанието да спечелим предстоящите избори, тогава бяха парламентарни избори и макар, че нашите опоненти често ни казват, че не сме победители, ние успяхме да постигнем нещо много голямо и силно– да върнем държавата по пътя на демокрацията, каза Станишев.

335 дни от управлението на правителството на Пламен Орешарски – много труден период, но правителството не спря да работи въпреки ударите под, над кръста, фронтални, зад гърба, заяви Сергей Станишев. По думите му е ужасно трудно да се работи в парламент, в който всеки ден народните представители се броят.” Въпреки трудностите ние изпълняваме нашите социални ангажименти, създаваме закони, които да възраждат българската икономика. Нашите опоненти не са се примирили и успяват все още да внасят страх сред хората, затова е важно на 25 май да кажем ясно – няма връщане назад, ние работим за България”, посочи още Сергей Станишев. България няма време за губене с ГЕРБ и Европа няма време за губене с ЕНП, каза още Станишев.