Новият кмет на Варна: Няма да има чистка в администрацията

Започвам със 100% доверие към всички, заяви Благомир Коцев

Благомир Коцев

Благомир Коцев

"Мисля, че ключовото е избора ва варненци и желанието им за промяна. Те не искаха това управление, заради което Варна изостана от големите градове през последните години, те искаха ново управление", заяви в ефира на бТВ новият кмет на Варна - издигнатият от ПП-ДБ Благомир Коцев.

"Най-важните промени са да се оправи чистотата на града, да се завършат ремонтите, започнати от стария кмет", посочи Коцев, като допълни, че "ще работим и за подобряване на градския транспорт, както и за повече зелени площи, които намаляха от презастрояването".

Кметът ще въведе и приемен ден. "Да, това е първото, което ще направя – приемен ден поне веднъж на месец, ще правим такива и в другите части на града, за да може и жителите, които са например трудноподвижни, все пак да имат възможност да присъстват".

Коцев е категоричен, че "няма да има чистка в администрацията, ще направим мониторинг. Всеки, който е професионалист, ще остане. Аз започвам със 100% доверие към всички".

За Коцев това, че общинския съвет е фрагментарен, не е повод за притеснение, тъй като това значи, че "няма да има превес на една партия". "Ще предложа там определени неща, които варненци искат, ще видим как се гласува, ще работим прозрачно, за да могат да знаят хората кой работи за Варна и кой не", коментира още той.