Няма вариант на български патриотизъм, който да не е "русофобски"

Защо едно научно изследване на БНБ наруши дипломатическото приличие на Русия?

Илиян Василев

Илиян Василев

Илиян Василев

Посолството на Русия губи баланси и нарушава базисни норми на дипломатическо приличие, щом обявява за русофобско научно изследване на БНБ. Кое от изложеното като факти, посочени от авторите не е вярно? Всяка една от датите, изнесеното злато, имперските данъци още от Освобождението, изнесените заводи, небалансираната търговия - купуват ни евтино стоките, продават скъпо. Разбирам да не сме живели през някоя от тези катастрофи и грабежи,

 ние сме живи свидетели,

 а руският посланик ще ми казва, че понеже сме го преживяли сме русофоби. 

Истината е русофобска, не е мой проблем, трябва да свикват. Нещата тепърва ще стават все по-нелицеприятни за тях, дори не осъзнават колко неадекватни са реакциите им. 
Като не могат да опровергаят фактите, се държат като 

крайни фанатици - руски джихадисти,

 които призовават да се вярва на паралелната им истина, към Вярата, Царя, и Бога им, в непогрешимостта на Сталин, на съветските вождове, призовават към базисен първичен вариант на сляпо русофилство.
Лошото е, че подобни изцепки на посолството остават без реакция на МВнР, защото това е и намеса във вътрешните работи, - касае свободата на изразяване у нас и права на български граждани - едните да пишат, другите да бъдат информирани.
Те и сега отричат, че ни налагат имперски данъци, като изнасят печалби на рафинерията(Лукойл, б.р.) - по няколко стотин милиона всяка година, налагат неравноправни договори за внос за газ и ниски тарифи за пренос - едни 1 милиард долара като старт в периода 2006-2011, след това още един друг милиарда долара от по-високи от пазарните цени и субсидирани - само за тях - тарифи, още един милиард от не състоялия се АЕЦ "Белене", сега са си заложили новите милиарди в продължението на Турски поток. Под тяхно давление ядрените лобисти убиват Мариците ни, за да отворят място на пазара за новата ядрена мощност.
Истината, че няма вариант на български патриотизъм, който да не е "русофобски" според дефиницията на посолството.