5 страхотни платформи, където можете да учите английски онлайн

В днешно време онлайн обучението по английски език става все по-популярно и това не е случайно. Онлайн уроците са гъвкави, удобни и достъпни, което позволява на всеки учащ да се образова от собствения си дом или пък от всяка точка на света. В днешния материал ще разгледаме топ 5 най-добри платформи за онлайн уроци по английски език. Ще се запознаете с основните им характеристики, предимства и недостатъци, както и цените на урок, за да можете да запазите първия си час до броени минути.

BUKI

Основни характеристики и предимства

Първа в нашия списък идва платформата BUKI, която свърза учащите с квалифицирани преподаватели по английски език. Тя предлага онлайн уроци по английски, които са съобразени с нуждите и целите на всеки ученик. Платформата разполага с интуитивен и лесен за използване интерфейс, което прави навигирането ѝ лесно и бързо. Освен това, разполага с над 1 000 избрани частни учители, за да може всеки да намери подходящия за него преподавател.

Цени и достъпност

Цените на уроците започват от 20лв на час. За тази сума, Вие ще получите индивидуална сесия с частен преподавател и ще се присъедините към 17 000 доволни от платформата учащи. Освен това, получавате достъп до безплатен клуб по разговорен английски език.

Duolingo

Основни характеристики и предимства

Duolingo е една от най-популярните платформи за изучаване на езици. С интерактивните си уроци по английски език чрез игри и забавни упражнения, приложението на зеления бухал е най-вече подходящо за начинаещи.

Цени и достъпност

Основните функции на Duolingo са все още безплатни, но можете да вземете премиум абонамента, който предлага допълнителни материали и е без реклами. Този абонамент струва около 10лв на месец.

Preply

Основни характеристики и предимства

Preply е платформа, в която преподаватели работещи на свободна практика могат да предлагат своите услуги, било то частни уроци по английски език или пък френски, немски и т.н. Заинтересованите ученици могат да изберат преподавателя си спрямо техния профил, рейтинги и отзиви от други ученици.

Цени и достъпност

Тъй като учителите в Preply работят индивидуално, всеки може да зададе цената, която иска. Сумата за индивидуална сесия започва от около 15лв на час. Обикновено първият урок се счита за “пробен” и е често безплатен и има различни пакетни сделки за редовни уроци, които можете да разгледате.

iTalki

Основни характеристики и предимства

Подобно на Preply, iTalki е платформа, която предлага частни уроци по различни езици с преподаватели от цял свят. Интересното е, че можете да изберете типа урок, разговорен английски език, бизнес, общ, за деца и т.н., както и дали предпочитате квалифициран преподавател или неформален “тютор”, като вторият вариант е обикновено по-бюджетен.

Цени и достъпност

Цените на уроците в iTalki също варират според преподавателя, в зависимост от квалификациите, опита и метода му. Можете да очаквате цени от около 20-30лв на час за редовните уроци, а пробните такива могат да бъдат и около 10лв за половин час.

Coursera

Основни характеристики и предимства

Coursera предлага онлайн курсове по английски език, създадени от университети, езикови центрове и други институции. Курсовете обхващат различни аспекти от английския език, сред които граматика, разговорен английски и подготовка за изпити.

Цени и достъпност

Това вероятно е платформата с най-голяма вариация в цените. Много от курсовете са напълно безплатни за участие, но има и платени опции, които предлагат и сертификати при завършването. За платените курсове можете да очаквате суми от 50 до 200лв.

Заключение

Онлайн уроците по английски език предлагат множество предимства и възможности за ефективно обучение. Квалифицираните преподаватели предлагат частни уроци, които са ефективни, гъвкави и персонализирани. Платформите, които разгледахме днес предоставят различни подходи и методи на обучение, което ще Ви позволи да намерите най-подходящата според собствените си нужди, предпочитания и възможности.

Независимо дали търсите частни уроци или пък структурирани курсове, тези платформи предлагат разнообразни опции на достъпни цени. Не отлагайте развитието си и се запишете за пробен час на предпочитаната платформа още днес!