20 ареста при спецоперация в Хасково


Спецоперацията по линия на битовата престъпност, опазване на обществения ред, контрабанда на акцизни стоки, престъпления срещу политическите права на гражданите в област Хасково приключи с издирени 11 души и са задържани 20, съобщиха от пресцентъра на дирекцията на МВР в Хасково.


Проверени са 1952-ма души и 1412 автомобила, както и 18 пункта за черни и цветни метали, 18 автоморги, 20 заложни къщи и 33 питейни заведения.

Извършени са проверки на 176 търговски обекта. Съставени по Закона за движение по пътищата са 180 акта и 131 фиша. Петима мъже са установени с наркотици, задържани са и подозирани в кражби.

Иззета е незаконна дървесина и 444 артикула с лога на защитени търговски марки без разрешение от правопритежателя, както и цигари и тютюн без бандерол.

Акцията, при която бе ангажиран целият ресурс на дирекцията, започна на 17 март, като в първите часове бяха задържани петима души. Тогава на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР Любомир Николов каза, че операцията ще продължи до изпълнението на набелязаните задачи.