Кристиян Христов: Бившата съпруга на Еврото ме караше да снимам магистрати, служители на МВР и политици,

Твърди и , че е бил вербуван да участва в "платени контрапротести"

Кристиян Христов, стопкадър: Нова телевизия

Кристиян Христов, стопкадър: Нова телевизия

МВР задържа формалния собственик на „Изамет“ Кристиян Христов при опит да даде пресконференция, в която да изнесе данни за рекет, побой, палежи и корупция по случая „Осемте джуджета“.

Цивилни полицаи го задържаха минути преди обявената пресконференция в БТА.

Задържането е по прокурорско искане, казаха от МВР. А засега от прокуратурата не потвърждават.

Часове преди задържането Кристиян Христов се свързал с бТВ, за да сподели, че се страхува за живота си. Каза, че тъкмо е говорил по случая с МВР и разказа, че познава бившата съпруга на Петров - Любена, откакто бил вербуван да участва в „платени контрапротести”.

„Няколко протеста в които съм участвал, включително и протеста пред ВСС срещу агнешките главички, това са протести в които съм участвал, организирани от Любена Петрова срещу заплащане. Парите, за които аз участвах за протестите бяха по около 100-150 лв. за протест”, каза Кристиян Христов.  

Христов твърди, че заработил с Любена първо от лекомислие, а после под заплахи.

Изпълнявал различни задачи, цитирам, по принуда, че ще съсипят живота му.

„Да снимам най-различни хора разни хора по заведения - магистрати, служители на МВР и политици, снимам ги в срещи, в които не би трябвало да са. Любена често започна да се вижда с едно лице, което на по-късен етап разбрах кой е, едно лице, кое пстана известно - Иван Гешев“, каза Христов.

Мъжът разказа още, че организирал побой над младеж и палеж на цех близо до София отново под чужди нареждания. Твърди, че говори сега от страх за живота си.

„Би могло да се случи така, че да ме арестуват да ми образуват много дела“, каза още Христов.

Любена, отрече да е нареждала на Христов каквото и да било.

„Кристиян Христов е незначителен човек, който беше и продължава да е момче за всичко на Петьо Петров. Той лъже. Аз бях жена на Петров, но не аз движех делата му, няма как да съм го заплашвала Христов да извърши това, за което твърди“, каза бившата жена на Петър Петров – Еврото.

А днес Антикорупционният фонд публикува интервю със самата Любена Ангелова. В него тя заявява, че главният прокурор Гешев „никога не е ходил в заведението „Осемте джуджета“.  И говори срещу бившия си семеен партньор Петров, с който до 2020 г. управлявали Осемте Джуджета“.

„Прочетох писмото, което е изпратено на главния прокурор, до 10 часа да си подаде оставката, седял сам на ръба на скалата, Мечо Пух. Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти на ден и в това писмо аз съзирам него, това няма вариант да е писано от друг човек“, каза Любена Ангелова.

Любена казва и имена на магистрати, посещавали заведението и обменяли „парични суми“. Сред имената е и това на заместник главният прокурор Борислав Сарафов, който нарече интервюто „инсинуации“.