Бойко Рашков: Прокуратурата не действа срещу хора от бившeто управление

Бойко Рашков

Бойко Рашков

"Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на когото и да било", заяви вътрешният министър и кандидат за нов шеф на КПКОНПИ Бойко Рашков пред Нова телевизия. 

Според него на ИТН им липсва политическа зрялост, а една от причините за разрива в коалицията е АМ "Хемус", посочи Рашков. 

Рашков присъствал на Министерски съвет, когато министрите на ИТН напуснали заседанието на изпълнителната власт.

"Ако някой не е съгласен, трябва да изрази съответното становище, като бяха използвани изрази, които не са много подходящи да се казват", разкри вътрешният министър.

По думите му, работата на полицията е била перфектна по време на протестите пред Народното събрание в защита на отстранения вече председател на парламента Никола Минчев.

"Не съм забелязал някакъв пропуск в работата на полицаите", увери Рашков. 

Бойко Рашков не изключва да е имало трафик на хероин през ГКПП "Капитан Андреево"

Вътрешният министър потвърди, че има информация, че трафикът през граничния пункт "Капитан Андреево" се осъществявал под контрола на Христофорос Никос Аманатидис - Таки, издирван в миналото от "Интерпол", но това твърдение е труднодоказуемо.

Бойко Рашков заяви, че по случая "Капитан Андреево" е изтекла много информация, а това пречи на разследването.

"Струва ми се, че трябваше да се изчака малко, за да може да се докажат или опровергаят тези събития. Бедата е в това, че са минали 5-6 месеца от подаването на сигнала, преди да стигне до МВР", допълва силовият министър.

Той потвърди и че се работи по казуса на проф. Моллов, за когото се твърди, че е дал подкуп от 100 000 лева.

"КПКОНПИ не е някаква тревога за мен - ако получа подкрепа и ако не получа подкрепа, което няма да повлияе на душевното ми равновесие в никакъв случай", подчерта Рашков.

За арестите в ГЕРБ, Бойко Рашков заяви, че няма недосегаеми, защото законът е еднакъв за всички:

"Стане ли дума за бившите управляващи, нашата прокуратура просто не действа".