Осъдиха ефективно мъж от Дупница за купуване на гласове


Осъдиха ефективно мъж от Дупница за купуване на гласове. Той е признал, че е предлагал между 30 и 100 лева на хора от града, за да гласуват за определена партия на изборите през октомври миналата година.

Седем месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим. Толкова ще лежи 45-годишен мъж от Дупница, след сключено споразумение с прокуратурата. Той се е признал за виновен по две престъпления.

"Едното от тях е, че заедно с неустановено по делото лице е предлагал имотна облага на различни лица от община Дупница. Става въпрос за парични суми от 30 до 100 лева по списък с лица, които имат избирателни права, като целта е била те да гласуват за определена политическа партия", заяви Владимир Владимиров, "Връзки с обществеността" на Районен съд - Дупница.

Мъжът признал още, че е дал 100 лева на свой съгражданин, за да гласува за определена партия.

"По отделно и за двете престъпления наказанието, което съдът определя е 7 месеца лишаване от свобода. Законът предвижда в този случай да се избере най-тежкото от двете в случая те са еднакви, за това и крайното решение е 7 месеца лишаване от свобода", каза още Владимир Владимиров.

Мъжът е с богато криминално досие. Осъждан е 6 пъти за кражби, измама и управление на моторно превозно средство без книжка, съобщиха от съда в Кюстендил.