Прокуратурата не е намерила сигнали срещу Копринков, има един срещу Сотир Ушев

От петък прокуратурата проверява има ли в масивите ѝ стари преписки и дела срещу хора от обкръжението на президента Румен Радев.

Определен е и наблюдаващ прокурор, който ще прецени дали да призове на разпит лидера на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, който от дни призовава държавното обвинение да каже - държи ли дела на трупчета, свързани с Румен Радев или негови съветници.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова уточни, че основание за проверката са сигнал на Антикорупционния фонд и медийни публикации:

"Търсим за имената, които бяха споменати - Копринков, Ушев. До този момент не намираме конкретно сигнал срещу господин Копринков, а що се отнася до президента Радев, вие знаете, че има едно решение на Конституционния съд. Там няма в момента какво да се направи, докато господин Радев е президент".

Анализират се регистрите, както на Софийската градска прокуратурата, така и на закритото преди година и половина спецобвинение, като до тук е установен само един сигнал от 2010 година , свързан със Сотир Ушев, добави още софийският градски прокурор Илияна Кирилова. /БГНЕС и БНР