Задържаха Кристиян Христов минути преди пресконференция по казуса "Осемте джуджета"

Минути преди да даде пресконференция по повод скандала "Осемте джуджета" екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов. Той беше отведен с автомобил в неизвестна посока. От МВР потвърдиха пред БНР, че Христов е бил задържан по прокурорско постановление. 

Малко преди 14:00 часа служители на ГДБОП наредиха на Кристиян Христов да се качи в кола на ГДБОП, която го отведе. Христов не оказа съпротива, макар и няколко минути да настояваше първо да даде преконференцията и след това да  бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР не се съгласиха и заявиха че трябва да тръгне с тях сега "за разговор" и едва след това ще може да даде пресконференция.

Формалният собственик на дружествата "Изамет" Кристян Христов е замесен в скандала, станал известен като "Осемте джуджета". Работил е за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде..

По непотвърдена информация Кристиян Христов късно снощи е давал показания пред СДВР.

По всяка вероятност задържането му е свързано с вчерашната акция в ресторант в столичния в кв. "Драгалевци". По първоначална информация обект на проверка са били бившият следовател Петьо Петров, по прякор Еврото, както и бизнесменът Размиг Чакърян, по-известен като Ами. Беше съобщено, че Еврото е избягал от ресторанта, под който са открити множество подземни изходи. Впоследствие стана ясно, че Петров е обявен за издирване.