Палми Ранчев: Дадоха огромни пари в ръцете на много прости хора

Това е пълна комедия Христо Стоичков да е лице на студентите. Та той не е влизал никога в университет. Целта е чрез него да се овладеят част от протестиращите и да се замажат истинските искания на недоволните на улицата. Това обяви по Би ТИ Ви поетът Палми Ранчев. 

 

Според него е абсурдно е да се говори за студентите на Стоичков, защото това е измислена тема. Ранчев предупреди, че в следващия парламент ще влезнат и ще ни управляват хора от последния комсомолски набор. А голямата илюзия е, че хората от улицата, които протестираха, ще имат истинско представителство.

Според поетът сценаристите на тези протести са много добри, щом са успели да постигнат целите си – да противопоставят хората, за да могат старите партии и лица отново да си управляват. 

Палми Ранчев коментира, че не  знае дали има по-голямо зло от това да възраждаме вкуса на чалгата и простотията. Според него моралният проблем е най-големият за българите, а той не очаква след следващите избори нещо в държавата да се промени. Ранчев е скептичен и към хората, които вярват, че могат да се направят нови партии и формации.

Каква партия ще направиш, като нямаш пари. А парите ги раздават пак тези, които и до досега държат партиите. Трагичното е, че никога толкова много пари не са се давали в ръцете на толкова прости хора, констатира още поетът.