Цената на девствените джебчийки стига до 100 000 лв. на пазара за булки в Димитровград, издържали с кражби цял клан

Магдалена Гигова предупреди хората да се пазят на днешния св. Валентин, защото крадлите се активизират

Журналистката Магдалена Гигова, която успява да се внедри в група джебчийки от общността на кардарашите, разказа как ромите обучават децата си да крадат. "Слага се едно сако в двора, окичено с рибарски звънчета. Докато малките момичета не измъкнат портфейла без да се чуе звук, не ги пускат да "работят". 

"Тези хора се гордеят с "професията си". Хората трябва да внимават на днешния св. Валентин, както и по време на останалите празници, защото тогава джебчийките се активизират", заяви пред БТВ Гигова. 

Пред нея крадлите признали, че девствена джебчийка на пазара за булки в Димитровград стига цена до 100 000 лв. "Ако си истинска джебчийка, ще ти извадя златните коронки от устата", ѝ казало едно от момичетата. "Дърварките" са в трамваите. Едната вдига скандал в градския транспорт, другата взима портфейла и го дава на трето момиче, което го хвърля навън. Дори и да се усетите, че са ви ограбили и ги хванете, в тях няма нищо и са чисти. Джебчийките успяват да издържат цял клан. Крадат само жени крадат, мъжете не се занимават с това. Мит е, че режат палците на крадлите. Тези, с които бях, си имаха всички пръсти", разказа журналистката, на която ѝ скроили номер. Докато били заедно, взели и нейния портфейл, който после върнали.