Офисът на Зеленски за изтеклите документи: Между Украйна и САЩ има пълно доверие

Това няма да се отрази на действията на фронта

Говорителят на украинския президент Влодомир Зеленски - Федор Вениславски, изрази скептицизъм към информацията, че американските спецслужби подслушват Володимир Зеленски, предаде Униан.

По думите му, няма смисъл да се говори, че украинското държавно ръководство е било шпионирано, защото между Украйна и САЩ има пълно доверие, пише LIGA.net.

"Смятам, че е ставало дума за обмен на информация, за решенията, които се вземат, за да има максимално тясна координация в нашите действия. Те без друго са на много добро ниво. Става дума за изтичането на информация." – коментира Вениславски.

Той увери, че украинското командване разбира ситуацията на фронта и че решенията се вземат с оглед на максималната ефективност на настъплението на украинските Сили за отбрана.

"Не мисля че това (изтичането на информация) ще повлияе по някакъв начин на нашите действия на фронтовата линия. Това е поредната проява на руската информационна кампания. Но, както и по време на настъпателните действия през миналата година, не мисля, че това ще е проблем за нас." – добави той.

Превод Faktor.bg