ООН призова за сдържаност след ливанската ракетна атака срещу Израел

Изстрелян е залп от снаряди

Временните сили на ООН в Ливан (UNIFIL) призоваха за сдържаност, след като Израел стана обект на ракетен обстрел от Южен Ливан.

"Настоящата ситуация е изключително сериозна. UNIFIL призовават за сдържаност и избягване на по-нататъшна ескалация." - заявиха силите, които патрулират в граничната зона между двете страни, които технически все още са във война.

Израелските военни съобщават, че е бил изстрелян залп от снаряди.

По-рано армията на Израел съобщи, че е прехванала ракета, изстреляна от Ливан, след като сблъсъците между израелската полиция и палестинците в третия по значимост обект на исляма доведоха предупреждения за ответни действия от целия регион.

Израелските служби за спешна помощ съобщиха, че един мъж е бил леко ранен от шрапнел, а една жена е пострадала, докато тичала към убежище.

Предупредителни сирени са прозвучали в град Шломи и в Мошав Бецет и Галилея в Северен Израел, съобщи армията на фона на намеци, че може да има още ракети.

Не бяха отправени незабавни обвинения за това кой носи пряка отговорност за нападението.

В отговор на ракетния обстрел Израел нанесе удари по цели в Южен Ливан, съобщи Националната информационна агенция на Ливан, без да съобщава за жертви.

Според ливанския доклад израелската артилерия е изстреляла "няколко снаряда от позициите си на границата" към покрайнините на две села след изстрелването на "няколко ракети тип "Катюша" към Израел. /БГНЕС