Оставиха в ареста четиримата заподозрени в трафик и помагачество на замесени в атентата в Истанбул

Заседанието беше при закрити врати

Софийският апелативен съд потвърди постоянния арест на четиримата мъже, обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на хора.

От прокуратурата твърдят, че те са осъществявали и логистична и комуникационна помощ на заподзрените за атентата в Истанбул.

Според апелативните съдии обаче, има косвени данни за това само за Амран Абдулрами, заради открит мобилен телефон, за който се твърди, че е  ползван за връзка с предполагаем участник в атентата.

Заседанието беше гледано при закрити врати, а след него адвокатът на Абдулрами - Тодор Тодоров, обясни:

"От този телефон няма абсолютно никакви доказателства, че са водени разговори с някой от групата на терористите. Това са предположения на турските специални служби. Към момента всички задържани са плод на действията на турските специални служби. Нашите следват техните указания и ги изпълняват. В момента очакваме материали отново от турските служби да потвърдят евентуално използването на тези телефони. До момента няма доказателства. Има само предположения".

Останалите задържани, но само за трафик на мигранти, са Иван Калак, Леонид Аксакал и Петър Топал. Част от групата е и жена, за която - по здравословни причини, прокуратурата изобщо не поиска постоянен арест.