Лишиха скандалния частен съдебен изпълнител Иван Чолаков от правомощия за 3 години

Решението е на Дисциплинарната комисия към Камарата на частните съдебни изпълнители

Частният съдебен изпълнител Иван Чолаков със скандални имотни сделки, за които разказа bTV, е лишен от правоспособност за три години.
Решението е на Дисциплинарната комисия към камарата на Частните съдебни изпълнители.

Комисията е проверила седем дела, заведени от Иван Чолаков, като според резултатите при 4 то тях са установени сериозни нарушения.

След излъчените репортажи срещу Иван Чолаков са постъпили 20 жалби от граждани, като по пет от тях вече са образувани досъдебни производства. Потърпевши: „От банката разбирам, че парите са изтеглени и няма нито лев”, „… тя ми се обади, ни жива, ни умряла… Страх и паника”. Така като че ли писани под индиго, започват историите на хора, оказали се длъжници на други хора, за които никога не са чували. 

Историята на Цветанка Иванова, чиито сметки са източени, без тя да подозира и чрез запис на заповед е изкарана длъжник на лице от ромски квартал в София на име Спас Ковачев, е потресваща.
Зад тези еднакви истории стоят и еднакви имена на адвокат и частен съдебен изпълнител. Измамата се оказа повтаряща се схема – нищо неподозиращи хора стават длъжници с една запис на заповед.