Пеевски: Отиваме на избори, всичко друго е някакъв фарс и мъка

Ясно е, че отиваме на избори, всичко друго е някакъв фарс и мъка. Нека да запазят достойнството си всички и да отидем да видим какво доверие ще ни дадат хората.

Ние направихме всичко, което можахме, да няма избори.

ПП-ДБ "изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори.

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, предаде репортер на БГНЕС.

"Г-н Борисов изключи втори мандат. Аз изключвам третия, ако е при ДПС", каза Пеевски.

Председателят на ДПС коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че има близост с ПП-ДБ: "Точно г-н Борисов да го обяснява това нещо е меко казано смешно. Близост имаме и с него, и с тях. 9 месеца работихме заедно всеки ден. Той е бил свидетел и аз съм бил свидетел на всичко."

По думите му най-смешно ще бъде в предизборната кампания да се отричат едни от други. "Ще започне едно говорене кой на кого е близък. Само да подчертая, интимно близки не сме", заяви Пеевски.

Председателят на ДПС обясни, че единственото, което са обсъждали, е било относно споразумението в частта с конституционното мнозинство, което се изисква за тези органи, които изискват 160 гласа.

"Ние направихме всичко, което можахме да няма избори. Видяхте, по никакъв начин не се намесихме и чакахме да се разберат. Както видяхте; те не се разбраха", добави той.

Според Пеевски ПП-ДБ "изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори". "Просто те не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни на тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Ние ясно бяхме казали, ако се разбират, че ние ще продължим да подкрепяме, защото България не е хубаво да изпада в безвремието на предсрочни избори", заключи той. /БГНЕС