Пендаровски се хвали: Отношенията на РС Македония със САЩ се равиват с отлична динамика

Страната ни може да функционира като истинска мултиетническа демокрация

Стево Пендаровски

Стево Пендаровски

Двустранните отношения между Северна Македония и Съединените щати се развиват с отлична динамика, като потвърждение на дългогодишното македонско-американско партньорство и приятелство, заявиха президентът Стево Пендаровски и заместник-помощник държавният секретар на САЩ Габриел Ескобар.

Кабинетът на държавния глава съобщи, че Пендаровски е информирал Ескобар за напредъка на процеса на скрининг и следващите стъпки, които трябва да бъдат предприети за напредък в процеса на европейска интеграция.

„На срещата беше обсъдена и актуалната ситуация в региона, в светлината на срещата на високо ниво за диалог между Белград и Прищина, която се провежда в Охрид под егидата на Европейския съюз”, изтъкнаха от кабинета на Пендаровски.

В тази връзка президентът подчерта, че провеждането на преговорите в Охрид е признание за страната ни, която през последните години направи няколко компромиса за поддържане на дългосрочна стабилност, европейска и евроатлантическа интеграция, демонстрирайки, че може да функционира като истинска мултиетническа демокрация. /БГНЕС