Пентагона: За цялата си история Русия 2 пъти е обявявала мобилизация – това е показателно

Показва мащаба на сегашните проблеми на руската армия

За цялата си история Русия само два пъти е обявявала мобилизация – САЩ смятат, че на фона на този факт обявяването на сегашната мобилизация показва мащаба на проблемите, които украинците са създали на агресора, предаде Униан.

"Досега те два пъти са провеждали мобилизация – през 1914 и 1941 г. Ако се замислите за ситуацията, в която те се намират сега, и я сравните с Първата и Втората световна война, това показва какво са направили украинците с руската армия." – коментира неназован служител на Пентагона, цитиран от пресслужбата на американското министерство на отбраната.

Отбелязва се, че руснаците не са реагирали положително на обявяването на мобилизация на 300 хиляди души.

Очаква се Русия да се сблъска с много проблеми по време на мобилизацията на такъв брой цивилни. Много от инструкторите са на фронта, а в интернет се появяват съобщения, че новомобилизираните биват прехвърляни на фронта само след един ден подготовка.

"Просто мисля нивото на подготовка, което ние даваме в нашите Въоръжени сили, и разбирам, че това (обучението на руските новобранци – б. р.) е... достатъчно неадекватно." – обобщава служителят на Пентагона.

Превод Faktor.bg