Когато ДС нахлува във властта – няма случайни назначения

Остава открит въпросът КОЙ ги пробутва, не формално, а добре обмислено и планирано?

Петър Воденски

Петър Воденски

Петър Воденски е един от петимата агенти на комунистическите тайни служби, които преди две седмици бяха назначени на отговорни позиции в политическия кабинет на новия министър на външните работи Теодора Генчовска - доскоро съветник на пРезидента Румен Радев и предложена за министерския пост от ПП "Има такъв народ". 

След силното обществено възмущение на това 

масово нахлуване на ДС-агенти

 в политическото ръководство на МВнР, ченгетата-пенсионери бяха набързо освободени от постовете им. По тяхна "лична молба“, както те твърдят. Но въпросът КОЙ ги назначи, не формално, а добре обмислено и планирано – остава открит. 
Добре е всеки сам да си отговори на този въпрос, защото едва ли министърът, лидерът на партията ИТН, премиерът Петков или пРезидентът Радев публично ще го направят. 
За този КОЙ те избягват да говорят. 
За да помогнем в намирането на верният отговор КОЙ е този всевластен господар на България, ще представим няколко "жокера". 

Ето кратката визитка на Петър Воденски, публикувана в интернет сайта "Епицентър". Дали е случайност, че тази медия е предпочитана за десетките публични изяви на специалиста по „Турция", е друг въпрос. А днес, освен по "турска линия", Воденски се изявява като водещ специалист и по въпросите, свързани със започването на преговори за членство на РС Македония в ЕС. И вероятно е съавтор на т.нар. „формула 5+1“ за началото на двустранни преговори с РС Македония, инициирана от пРезидента Радев преди три месеца.

Ето какво пише "Епицентър" на 8.11.2021 г. :
„Петър Воденски е дипломат. Бил е генерален консул в Истанбул (1990) и посланик в Анкара (1991-1992), Кишинев (1995-2001) и Никозия (2005-2009). Два пъти е бил началник на Кабинета на министъра на външните работи (при Станислав Даскалов и Соломон Паси). 
Член на Стратегическия съвет към президента и на Инициативния комитет, който издигна кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат.“

В публикация на несъществуващия вече вестник „Преса“ от 2013 г. се казва, че „о.р. полк Петър Воденски е бил сред най-секретните ни разузнавачи на служба „Военна информация“ в МО и е бил „щатен служител на Разузнавателното управление на Генщаба, където е стигнал до чин полковник. Роден е на 15.01.1951 г. в София. Завършил е английската гимназия, после е бил в казармата. Випускник е на МГИМО (Московский государственьi институт международньiх отношений - б.а.) със специалност Турция. Постъпва на работа в МвНР през 1978г.“ 
Този „разузнавач“ на комунистическата Народна република България, ежедневно, в продължение на десетилетия, е

 работил срещу страните членки на НАТО,

 които са днешни наши съюзници. 
Нормално е да се запитаме - какво е правил след „промените“ на 10.11.1989 г.? За кого е работил? Освободен ли е от дипломатическите си постове, които вероятно са били само за прикритие на шпионската му дейност? А ако бяха разкрити досиетата на всички агенти на Държавна сигурност веднага след 1990 г, както направиха в Германия, дали „професионалисти“ като Воденски щяха да направят такава шеметна дипломатическа кариера?

„Народна Република България“ престава да съществува като тоталитарна комунистическа държава след 1990 г., но пък кариерата на Петър Воденски започва стремглаво да се развива нагоре и нагоре по върховете на МВнР на „демократична“ Република България, член на НАТО от 2004 г. и на ЕС от 2007 г.
Случайни ли са тези назначения на полк. о.р. Воденски? Стремглавото му кариерно развитие плод на неговите дипломатически професионални умения ли е или на нещо друго?

В публикувано на 24.12.2021 г. в "Епицентър" отворено писмо на бившия ДС-генерал Тодор Бояджиев, в което той настоява да бъде закрита Комисията по досиетата, авторът известява държавните институции и лидерите на водещите политически партии в България, че „конкретен повод“ за писмото му е„историята“ с „посланик“ Петър Воденски в МВнР.
В писмото си Бояджиев не споменава имената на другите четирима новоназначени ДС-агенти. Нито името на началника на политическия кабинет на министър Генчовска, нито името на главния секретар на министерството, нито имената на останалите ДС-съветници, сред които бе и бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. 
Защо историята с Петър Воденски е предизвикала такава остра реакция от страна на дипломата - шпионин Тодор Бояджиев?
Най-близко до истината може би е отговорът, че полковник-посланик Петър Воденски е бил 

особено ценен кадър за ДС/КГБ/РУМНО/ГРУ- агентурната мрежа в България,

 наричана задкулисие, и е имал вероятно някаква неотложна дипломатическа работа за вършене в Министерството на външните работи на евроатлантическа България. Макар и на 70 години, човекът явно е бил винаги готов да работи за държавата. 
За коя държава обаче? Въпросът остава без отговор. 

Може би ще стане ясно, ако се отговори на въпроса КОЙ организира вътрешно-партийния преврат в БКП на 10.11.1989 г. Кой е този КОЙ може да се съди по кадрите, които са назначавани на ключови постове в управлението на страната през последните 32 години на демократични промени. Особено кадрите в министерствата на външните работи, на отбраната, на енергетиката и на вътрешните работи, както и в ръководствата на специалните служби за сигурност. 
Дали е случайно назначаването на Петър Воденски за началник на политическия кабинет на министъра на външните работи Станислав Даскалов /също агент на ДС/ в коалиционния кабинет с премиер Любен Беров през 1993-1994 г.? 

КОЙ инициира коалиционния кабинет на НДСВ и ДПС през 2001 г. и всъщност КОЙ организира "проекта" НДСВ и връщането на Симеон Сакскобурготски в България? Можем да си помогнем в намирането на отговора като видим кого са назначили за началник на политическия кабинет на изненадващо издигнатия за министър на външните работи депутат-седесар от Великото народно събрание Соломон Паси. 
За началник на политическия кабинет на казионния атлантик Соломон Паси отново е назначен....Петър Воденски. Дали е случайност?

А случайно ли бяха назначени за министри, зам. министри, посланици, шефове на дирекции и държавни фирми толкова много агенти на Държавна сигурност в този период? Случайно ли те заеха най-високите постове в управлението на страната? Случайно ли тогава, както и сега, пристигнаха от чужбина млади, с дипломи от престижни западни университети, но публично неизвестни хора? После се разбра на кого са били деца и близки роднини, а днес те са сред най-успелите и богати български „бизнесмени“.

Може би и това е случайност.
Но дали е случайност, че пенсионерът Петър Воденски става член и на Стратегическия съвет на пРезидента Румен Радев, който пък, да припомним, бе избраника на руския генерал Решетников за президент на България. Това стана ясно от изтекло в медиите проучване на българското обществено мнение на оглавявания от Решетников Руски институт за стратегически изследвания /РИСИ/ към президента на Русия Владимир Путин. Може би е случайност, че член на същия стратегически съвет, е практически извършилия „проучване на българското обществено мнение“ по поръчка на РИСИ социолог Живко Георгиев. Добре е да си припомним и за добилите публичност през 2016 г. явни и тайни срещи на получилия преди време забрана да посещава България за 10 години Решетников. Знакови срещи с български политици още преди Румен Радев да победи на президентските избори през есента на 2016 г. А „победи“, защото ГЕРБ не искали да ги спечелят, както лидерът им Борисов публично сподели по-късно. 
А дали няКОЙ не е посъветвал бившия член на БКП Бойко Борисов, че е по-добре кандидатът на ГЕРБ да не спечели и да остави Радев да „победи“? 

КОЙ не искаше в никакъв случай президентът Росен Плевнелиев да се кандидатира и да спечели втори мандат? КОЙ избра възможно най-слабият кандидат на ГЕРБ - бивш член на БКП Цецка Цачева, да се изправи срещу „натовския“ генерал Радев?

"Всичко скрито явно ще стане"

 Някой ден.
С какво точно се е занимавал този президентски Стратегически съвет, ръководен от Александър Маринов, също агент на ДС с псевдоним "Майстора", може да се съди от дейността и публичните изяви на членовете на този „стратегически съвет“ през последните две години и половина. В тях може да се открият знаци и следи от "стратегическите планове" за "промяната" и тактическите действия тя да се осъществи по определен план и ред. Едва ли са "случайност" проведените три парламентарни избори през отиващата си 2021 г., заради уж невъзможност да се състави коалиционно правителство. Но затова пък имаше седем-месечно еднолично управление на Румен Радев и съчетаване на парламентарните с президентските избори в един ден. И като по чудо вече нямаше проблем да се състави коалиционно правителство. Вместо премиер, ПП ИТН предложи кандидати за министри на външните работи и на енергетиката. А „Продължаваме промяната“ - премиер, министър на отбраната и на вътрешните работи. Това са стратегическите министерства за всяка независима държава. КОЙ на практика ги координира и направлява днес?
Случайност ли са тези събития и назначения? Едва ли.
Няма случайни назначения. Нито днес, нито вчера, нито през всичките изминали 32 години стават случайни назначения по върховете на управлението на България.
И така КОЙ стои зад всички тези назначения?
Лицата на политическата сцена се сменят, но кадрите на бившите комунистически тайни служби остават скрити зад кулисите, 

направлявани от „невидимата“ ръка на Кремъл

"По плодовете им ще ги познаете". 
И по назначенията.

Пресцентър на АСБ