Костадин Костадинов: Русофобите са прости отрепки, да бъдат избивани като вреден дивеч

Лидерът на "Възраждане"

Лидерът на "Възраждане"

Изрази като „мангал“, „недоклатена циганка“ и „мазен рязан потурнак“ са част от речника на видния „възрожденец“

Николай Георгиев, Варна

Скандална комуникация на председателя на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, известен като Костя Копейкин, показва арогантното и агресивно отношение на партиеца към хората, дръзнали да изразят свободно мнението си спрямо Русия и влиянието й върху свободния свят. В онлайн дискусия Копейкин определя всички русофоби като 

„прости отрепки, които трябва да бъдат избивани като вреден дивеч“

 Въпреки отправените от останалите участници в дискусията молби за запазване на добрия тон, зовящият за мъст и саморазправа русофил допълнително изостря реториката. Агресивното поведение достига до крайност, когато опонентът на Костадинов бива заплашен с физическа саморазправа. Към жертвата на недопустимия за едно демократично общество език на омразата, са отправени редица обидни епитети на религиозна и етническа основа. „Мангалите наистина сте рядко прости подчовеци. Теб не трябва да те застрелят в тиквата, защото там няма мозък, за да пострадаш. Но пък има други места, така че не се бой. Скоро“, споделя заплашително в един от коментарите си Костя. От словесната престрелка става ясно, че изрази като „мангал“, „недоклатена циганка“ и „мазен рязан потурнак“ са част от речника на видния „възрожденец“.
Подобни изцепки са само малка част от 

тъмната страна на ПП „Възраждане“, 

предизвикали проверка от страна на Държавната агенция за национална сигурност. Партията на Костя Копейкин е разследвана за злоупотреби при съдебната си регистрация. Тревога в българските служби за сигурност предизвика и инцидент във Варна, при който членове на партийна организация в морската столица нарязаха с нож знамето на Европейския съюз. Позорното антиевропейско деяние се разиграва пред сградата на Окръжния съд. Според показания на очевидци, млад мъж, въоръжен с нож, се втурнал към знамето на ЕС, след което го нарязал. Момиче, което е било загърнато със синия флаг, е било избутано и нагрубено от привърженици на русофилската партия. Преди няколко месеца лидерът на прокремълската крайнолява фракция стана обект на журналистическо разследване, показващо скъпите имоти и автомобили, които Костадин Костадинов закупува със средства, чиито произход поражда неяснота. Дали парите са източени от партийната субсидия, или са получени в кеш от нечия чужда резидентура у нас, предстои да покаже проверката на ДАНС.

kopeikin1.jpg

kopeikin2.jpg

kopeikin3.jpg