Наши агенти за руско влияние и Домът на Русия в София с хибридна конференция за новите измерения на сътрудничеството

Родните путинофили легитимират нацисткия режим в Москва

В разгара на мръсната руска война срещу Украйна и свободния свят, българската столица отново е средище на съмнителни русофилски конференции, които неминуемо са част от хибридната война на Кремъл. 

От 17 до 20 ноември София и България ще бъдат домакин на международна конференция на тема „България – Русия. От миналото през настоящето до нови измерения в бъдещето. (Европа-Русия пред нови геополитически предизвикателства)“.

Мероприятието ще се проведе в хибриден формат – присъствено, онлайн, задочно. На конференцията са поканени политически, културни и обществени дейци от различни страни. Програмата ще съдържа 5 тематични модула.

Откриването на форума ще се състои на 18 ноември от 10.00 часа в Парк-хотел «Москва», гласи съобщението, публикувано на страницата на Домът на Русия в София.

Темата на конференцията звучи доста помпозно, но и абстрактно. Реално е

клише от времето на соца,

напълно измислена и празна от съдържание. 

Официалната политика на българската държава е ясна – Русия е агресор в Украйна, Русия обяви България за свой враг и предприе мерки срещу нас. В същото време страната ни продължава да бъде част от ЕС и НАТО, и да подкрепя политиките им. 

Новите измерения на отношенията София-Москва могат да преминат единствено след сваляне на престъпния кремълски режим на Путин, изтегляне на Русия от Украйна, изплащане на репарации и наказания от Международния съд за военните престъпници. Но явно не за това ще си говорят

руските хибридчици и българските им агенти

за влияние. Идеята е България да продължи да бъде представяна и възприемана като руски троянски кон в ЕС и НАТО. Това е целта и на самата конференция – да се покаже, че дори и в условия на тежки санкции срещу Русия и отхвърлянето й от цивилизования свят, европейска и натовска държава провежда съвместни инициативи с руските нацисти. Така нашите безродници просто 

легитимират режима в Кремъл

Именно заради това, организаторите предвидливо не са посочили, кои ще са участниците от българска страна, но имената на тези агенти едва ли ще бъдат изненада за обществото. Проблемът е, че България отново се показва като слаба и зависима, а службите и институциите ни не могат да противодействат на поредната хибридна атака.