Петър Москов, КОД: Не бизнесът, а политиците вдигат цените и инфлацията с грешните си леви решения

Социалистическите политика на управляващите, а не производителите са виновни за вдигането на цените, заяви Москов във Видин, където представи листата на КОД, водена от Красимира Елисеева, д-р Виолета Дочкова и Георги Балчев. Според лидера на партията управляващите пречат на производството и воюват с дребния и средния бизнес, резултатът е намалена производителност, дефицит и ниско качество на стоките и високи цени в магазините. Причината са левите управленски решения, а не частния бизнес, както се мъчи да ни убеди правителството на Радев. Сега министрите му ще наказват фирмите с 33% допълнителен данък, за да съберат пари, които после да раздават на приближени бизнеси, както Лукойл. 

Москов обясни случващото се в момента с безразборни социалистически и зелени решения на политиците, които принуждават производителите да плащат по-високи цени, за да произвеждат, а после с административен натиск същите политици изискват от същите производители да продават по-скъпо произведеното на по-ниски цени. Това е убило над 30% от селскостопанските производители през последните години, твърди Москов. Големият проблем, смята той е, че нито една партия не говори за повишаване на производителността, а всички се надпреварват в повишаване на доходите. В последния парламент ГЕРБ и ПП влязоха в социалистическо съревнование с БСП кой повече ще раздава от нашите данъци. Това доведе до скок на инфлацията и обезцени парите в джоба на българите.

КОД и Москов определят това като огромна лява лъжа! Не е възможно повишаване на доходите докато не се повиши производителността. Хората знаят, че парите не падат от някъде, а трябва да бъдат произведени. А когато социалистическото управление на практика воюва с производителите, парите в държавата стават все по-малко, а българските граждани стават все по-бедни. 

Според Москов, КОД предлага единствените верни решения:
- спиране на всички леви политики, убиващи икономиката, обричащи ни на бедност и корупция. 
- подкрепа на производството и свободния пазар, 
- въвеждане на единен регистър и ясни правила за дребния и средния бизнес, които са гръбнак на всяка богата икономика
- конкурентен пазар и никакви административни ограничения на цените и пазара
- осигуряване на достъпни цени на енергоизточниците, чрез собствен добив и внос от конкурентни източници.

2023-04-02_Izbori.jpg