Певицата Граймс съди Илън Мъск за родителските права над трите им деца

Мъск има 10 деца от три жени – поне за толкова е известно

Илън Мъск

Илън Мъск

Както стана известно от съдебните документи, с които разполага изданието, "молбата за установяване на родителски отношения" е подадена на 29 септември в калифорнийски съд.

С искането се цели съдът да определи законните родители на децата – в случая двамата не са сключили брак. Все още не е постъпило искане за издръжка на детето от страна на Граймс.

Илън Мъск и Граймс започнаха да се срещат през 2018 г. Те се разделяха и събираха отново няколко пъти, като общо романсът им продължи до 2021 г. В едно от интервютата си певицата разкри, че продължават да имат добри отношения и все още се обичат.

Двамата имат три общи деца: син на име X Æ A-Xii, когото Граймс ражда сама, дъщеря Aixa Dark Siderel, която е родена от сурогатна майка, и син Techno Mechanicus, чието раждане пазят в тайна: за съществуването му се разбра през септември. Мъск има общо десет деца: в допълнение към децата си с Граймс, той има пет деца с Джъстин Мъск и две със Шивон Зилис - служителка в една от компаниите му.

Преди няколко седмици Граймс написа пост в социалната мрежа X, в който поиска от Мъск да ѝ позволи да вижда сина си Techno Mechanicus. По-късно постът беше изтрит, а скоро тя разкри, че се е сдобрила със Зилис, която е родила близнаци от Мъск – по същото време като дъщерята на Граймс.

Самият Мъск не е коментирал твърденията на Граймс. Наскоро той се появи със сина си на среща с турския президент Реджеп Таип Ердоган и заяви, че се е разделил с майка му.