Под мотото "свобода на словото" протест пред БНР в защита на Волгин и Митрофанова

Петър Волгин

Петър Волгин

Привърженици на Петър Волгин излязоха на протест пред сградата на Българското национално радио в София, организиран под мотото за свобода на словото.

Поводът е решението на ръководството да не се излъчи интервюто с руският посланик у нас Елеонора Митрофанова в предаването "Политически НЕкоректно" с водещ Петър Волгин. От публикации, излязли в редица медии, става ясно, че в него за пореден път Елеонора Митрофанова размахва пръст на България, обижда сънародниците ни и демонстрира неуважение и незачитане на правото ни да бъдем независима и свободна държава. 

"Тук съм, за да защитя свободата на словото. Сега виждаме как спряха едно предаване, защото посланик на държава, в която ние не сме официално нито във война, нито сме прекъснали дипломатически отношения, бива заглушавано това интервю. И бива заглушаван един независим и свободен журналист", коментира участник в протеста. "Трябва да има гледна точка от всички граждани".

"Все по-често се чува, че не трябва да се чуват всички гледни точки, а само правилната гледна точка, че другото било пропаганда. По този начин не само се ограничава свободата на словото, не само се ограничава плурализма, а хората се третират като някакво стадо, на което трябва да им бъде спуснато нещо отгоре. Това е гавра с достойнството на хората", казаха други протестиращи.

Интервюто с Елеонора Митрофанова не беше излъчено, след като Програмният съвет на БНР установи нарушения на професионалните стандарти в радиото. /БГНЕС