75 години по-късно Русия отново ни обяви война – сега дезинформационна

Когато нашите комунисти и русофили осъзнаят, че са национални предатели може да има национално помирение и в България

Доц. Момчил Дойчев

Умерената и достойна позиция на българското Министерство на външните работи по повод явната хибридна провокация на посолството на РФ в София – т.нар. „документална изложба“ под заглавието "Освобождението на България" в Руския културно-информационен център е представено от руските средства за масова (дез)информация в крещящо нарушение на правото на нашата страна има позиция по проблем, който най-малкото е спорен.
„България не би съществувала днес като независима държава, ако не беше освобождаването ѝ от профашисткия режим през 1944 г. от Червената армия", заявил пред руската официална агенция ТАСС Михаил Мяхков, научен ръководител на Руското военно-историческо дружество (РВИО).
В историята няма „ако“, но това за един очевидно непрофесионален военен историк няма значение. Все пак неговото твърдение се нуждае от уточнение, тъй като се основава на поне 

три лъжи в едно изречение

 1. България до Съветската окупация е независима, дори и от националсоциалистическа Германия държава. Тя не е окупирана от германската армия. България не воюва и с СССР и до 5.09.1944 г. поддържа редовни дипломатически отношения с тази държава. Да напомним, че до 22.06.1941 г. СССР е верен съюзник и помощник на хитлеристка Германия във войната и със западните демократични страни. 
2. България става зависима едва след Съветската окупация, която окупаторите и продажни червени идеолози у нас продължават нагло да наричат „освобождение“.
3. СССР обявява война на вече обявилото неутралитет Царство България. Защо до 5.09.1944 г. СССР защо поддържа редовни дипломатически отношения с „профашистка България“, а и обявява война, когато на власт идва демократично антифашистко правителство? Известно е, че веднага след като идва на власт, правителството на Константин Муравиев обсъжда обявяване война на Германия. Поради предателството на съветския агент ген. Маринов, правителството забавя обявяването на войната и от това се възползва СССР, който на 5.09.1944 г. – на втория ден от идването на власт на антихитлеристкото правителство ни обявява война без никаква военна необходимост, а единствено 

с империалистическите цели на съветския тоталитарен хищник

Руски медии започнаха да разпространяват новината за позицията на българското МнВР с противоречащи на съдържанието на българската позиция заглавия като "България поиска борбата на СССР с нацизма да не се смята за освобождение на Европа" и "В България предложиха да се преразгледа ролята на СССР в освобождението на Европа".

Пред телевизионния канал RT руски сенатор заяви: "Надявам се, че президентът на България ще заяви, че това е недопустимо." (знаят те към кого да се обърнат, за да защитава руските, а не българските национални интереси!) Владимир Джабаров, председател на комисията по международни отношения на Съвета на федерацията, допълва, че "да се обвинява Русия за това, че е донесла, както те казват, "окупационен режим" - това вече е неморално". А морално ли е представител на един антидемократичен мафиотско-олигархичен режим като този в Русия да ни дава морални оценки наричайки окупацията ни от Сталиноватна империя на злото „освобождение“?

След това той лъже нагло, че мирът в Европа е донесен именно от СССР, забравяйки приноса на демократичните страни в антихитлеристката коалиция, без чиято огромна военна и материална помощ със сигурност СССР нямаше да може да победи в битката с националсоциалистическа Германия. 

Лъжите на руската пропаганда продължават 

и в други издания. Рупорът на путинската неофашистка пропаганда РТ, както и РБК съобщават новината с обяснението, че "на 8-9 септември 1944 г. Червената армия навлиза в България и провежда там операция против националните войски и части на германската армия. След това в републиката са разпуснати парламентът, полицията, утвърден е нов състав на държавната администрация и са забранени нацистките организации".
Очевидната неграмотност на това съобщение все пак се нуждае от коментар. България е конституционна монархия, а не република. Червената армия не провежда никакви военни операции в страната по простата причина, че Българската армия получава заповед да не се съпротивлява, а германски части в България няма още от края на месец август. Нацистките организации са забранени от демократичното правителство, на което СССР обявява война. Но всичко това за наследниците на съветските агресори днес няма значение.
Лошото е, че в „български“ медии тезите на антибългарската руска неофашистка пропаганда се репродуцират в много по-големи размери. Русия води и днес хибридна необявена пропагандна война против демократична България от наша територия с помощта на продажни национални предатели – комунисти, неофашисти-путинисти и русофили, заели командни позиции в „български“ медии, в университети и средни училища. 
Затова тези нагли провокатори бихме посъветвали:
Когато на 17.09.2019 г. президентът на РФ В.В.Путин се извини на полския народ за вероломното нападение на СССР в съюз с нацистка Германия над Полша преди 80 г. , когато се извини за окупацията и унищожението на свободата и независимостта на поробените от Червената армия европейски народи и поиска като ревностен християнин 

прошка за престъпленията на комунизма

 и посткомунизма, едва тогава може да започнат разговори за помирение с РФ. Едва когато стане това и когато нашите комунисти и русофили осъзнаят, че са национални предатели може да има национално помирение и в България.