Мюрето – начин на измама

Човек и добре да живее избират някой идиот да го управлява!

Д-р Панайот Ляков

Българската политика се превърна в лов на диви патици. С тази разликата, че на нейния терен използването на мюрета  е разрешено. Тяхното „развъждане” върви ускорено и се превръща в бедствие. Защото тази измама привлича хиляди избиратели, мислещи като патки.

Първата характеристика на политическото мюре е, че то е универсално, също и унисексуално. Непрекъснато кряка силно за своята неутралност: не съм ляво, нито съм дясно. В мен са събрани хора с всеобхватни разбирания, събратя на комика Гручо Маркс, заявил: „Това са моите принципи, ако не ви харесват, имам и други.” Тази „фуния” може да погълне всякаква сбирщина от анархисти, комунисти, леви илюзионисти, религиозни екстремисти, десни хомосексуалисти, безполови интелектуалци, джендър страдалци и каквото още се сетиш. Обединява ги

уловка за  Народен фронт, 

който ще въздаде справедливост /без Народен съд/ и ще реанимира мумията на соца.     

Това е второто отличително „оперение” на мюрето: всички заедно срещу мафиотската власт. Сякаш са го пуснали от друга планета и не знае, че българската мафия е генетично лява, създадена от БКП и с мощната и непрекъсната политическа подкрепа на ДПС и БСП, мутирала в демоничния ОММ /олигархично-мафиотския модел/ на управление. Затова неговите публични глашатаи заклеймяват корупцията като анонимно явление нейде из „високите етажи на властта” /дрън – дрън/. Но никога не посочват  кой я генерира и управлява. Нито дума за базовите „играчи”: руската пета колона /източник на нагла корупционна зараза/, забогателият агентурен апарат на ДС с емблемата  Ахмед Доган /агент „Сава”/, номенклатурните богаташи, разсипали стотици предприятия и отмъкнали милиони, хазартните, енергийните и медийните босове, оръжейните „барони”, както и многобройни дребни авантаджии, всички до един отрочета на партията – майка БКП. Те създадоха меркантилната пустота на битието, която трови и 

прогонва навън почтените българи

Измамата с мюретата усилено се пропагандира от проституиращите медии и напазаруваните социолози, анализатори и прочие имитатори, които изграждат ореола на бъдещия победител.

Третата им характеристика е забележително банална – гражданския прицел или вектор, както би го определил вторият след Мохамед – Ахмед, пророкът на абдалите. Всички употребени досега мюрета напуснаха „коридорите на властта”, където лапаха здраво и целенасочено и гръмогласно се спуснаха по този вектор. Там долу те внезапно се сблъскаха с непознатите за тях гневни и отчаяни българи и след  първите нелицеприятни срещи с въпроси, на които не можеха да отговорят, позорно избягаха. Походът за справедливост се превърна в банално шоу за наивната тълпа. Принцесата на гражданите Меглена от Марс триумфираше по червен килим в най-популярните телевизионни предавания, вождът на идиотите Барека, наемник на КТБ, с трупа от елитни музиканти и танцьорки изпълняваше целия репертоар на комунистическата  пропаганда, Татяна Кречеталото  ни будеше от екрана с фалшивите си прогнози. 

Знаем как завърши този парад на лицемерието – въпреки всички усилия, броят на измамените „патки” се оказа недостатъчен и поставените ловни цели не бяха постигнати. Гражданите разкриха мюретата и червените „стратези” не успяха да ги „отстрелят”.

Въпреки това опитите продължават и на терена са пуснати

мюрета от вида „Знаменитости” 

Кой не познава прочутата боркиня за правата на угнетените,  жената воин Мая Манолова, която като българска Жана Д,Арк ще оглави въстанието срещу корумпирания „ГЕРБ”. Или гологлавият трибун, повелител на референдумите, предводител на простаците, който слезе от телевизионни „амвон” и анатемосва не наред, а по зададен му ред. Брех, че смелост или както казва народът: „На умряло куче нож вади”. 

Пропагандната машина на неолигарха и финансов консиелери на Доган, популярен като Призракът на Парламента /всички знаят, че е там, но никой не го вижда/ бълва лъжи на пълни обороти. Какъв ще е резултатът от операция „Знаменитости” - ще предскажат социосатрапите, местните небратя Грим или Мамим, щом ни плащат. А за нас остават анализаторите, които не знаят нищо, но прогнозират всичко. Това си е традиция -  според последното преброяване  у нас  има най много ясновидци, гадатели, екстрасенси, врачки на глава от населението и бъдещето ни е като на длан.

Но както гласи съвременната поговорка „Битият – бит, изиграният – изигран”, а продължението „е….. – е…” явно въодушевява българите. Изглежда ДПС не раздава само порции!