“Спасителните” конвои на ГРУ или възможно ли е трето нео-болшевишко „освобождение“, комбинирано с коронавируса

Пандемията в момента е много добра среда за разгръщане на руски операции срещу нашата национална сигурност

Светослав Нахум


  Фалшивата новина за „безвъзмездната“ руска помощ за САЩ бе категорично и светкавично опровергана от Държавния департамент и от сериозните американски медии. Същото стана и с „помощта“ за Италия – нехибридните медии в Италия бързо извадиха достоверната информация и 

снеха ореола на московските „спасители“

 Нещо повече – лъсна образът на руския военен външен шпионаж, прикрит зад хуманитарни конвои от самолети, камиони и бронирани влакове.  Разликата със сталинския  „износ на революция“ от 30-те години на миналия век е само в това, че тогава на бронелокомотивите най-отпред се е кичил портретът на Й. Сталин, а сега от хибридните сайтове и фалшиви новини към нас строго и „спасително“ гледа В. Путин.

  Хуманитарната криза се превърна в хранителна среда за хибридните медии, но освен този хунски поход срещу западното съзнание се направиха и категорични опити за външни руски пара-военни шпионски операции.

  Убеден съм, че в САЩ и Западна Европа тези номера няма да минат.

Но какво се случи в България?

  Случи се поредната позорна и срамна сценка. От всички видове медии лъжите на Кремъл бяха тиражирани многократно. Българската медийна среда доказа на дело, че е не просто хибридна, а че тя изпада в телешки възторг и с нетърпение чака хуманитарните конвои на ГРУ да ни „освободят“ за трети път. Надигат се сега въжделения, дори скрити нагласи стават явни и публични, путинистките ядра, клетки и трансмитери излизат на светло и мощно облъчват и промиват мозъците на нацията ни с лъжи, манипулации и евразийска нагла пропаганда.

  Това означава, че при една реална атакуваща операция на Москва срещу България ятаците и помагачите ще са активния авангард на петата колона, с цел преминаване към евразийския проект. Затова българските служби за сигурност и специализирана прокуратура трябва да продължат с успешната си дотук работа по разследването и разкриването на путинстки мрежи и руски шпиони. 

  Трябва да знаят, че пандемията в момента очевидно е много 

добра среда за разгръщане на руски операции

 срещу нашата национална сигурност.

Русия използва ситуацията за своите шовинистични завоевателни цели. Тя води глобално развръщане на новини и информационни кибер-батальони, базирани върху уж „хуманитарни операции“. Западът бързо прозря хибридността на всяка пратка, на всеки конвой и придружаващите го „спасители“. Но Западът като цяло няма да позволи истински пробив в своята монолитност. Докато такива като нас едно трето нео-болшевишко „освобождение“, комбинирано с коронавируса,  може да ни тръшне лесно на глобалния тепих и да ни ликвидира тотално.
Изходът е само във високопрофесионално противодействие и отстояване постиженията на България в евроатлантическото пространство за сигурност и начин на живот.