За кожата на един пРезидент - държавник или страхливец стои начело на българската държава?

Протестиращи, ако ще искат оставки и ще сменят системата, да сменят и месията с юмрука

Славчо Георгиев, Италия

   Задавайки си горния риторичен въпрос, като редови български гражданин бързам да уточня! Президентът Румен Радев напълно оправда моите най-скромни очаквания! Тоест, той не ме разочарова в нито един момент от скромното си битие като държавен глава. Още по времето, когато червените го разкарваха като мечка по панаирите си, а до него крачеше гордо накокошинената Корнела си казах: Този за нищо не става, камо ли за Президент! Така си помислих тогава! Имам право на собствено мнение, нали?
   Но ето, че 

народа си го избра

 После даже се разбра, че е избран от най-бедните хорица, напук на олигарсите! Обсипаха го с толкова много дарения, че много от дарителите после изпаднаха в безпаметност и не си спомняха под кой дюшек са били парите им. Но това е друга тема!
   И се започна едно президенстване.....Mámma mia!
   Вето до вето....И помежду ветото – скандалче! Ту с родата, ту – с жената! Печената Първа дама, докато обикаляше хиперактивно МОЛовете успя да се изпокара в мрежата с половин България! Даже и излязоха едни приказки за нея, които аз като възпитан човек никога не бих повторил! Което съвсем не значи, че не съм солидарен....С казаното, не с Първата дама! Някои даже твърдяха съвсем убедено, че Радев е съпругът на Президентката! Какво, пък!? Въпрос на гледна точка!
   Все пак, се случиха и хубави неща в президентското житие и битие на двойката. Радев сбъдна детската си мечта! 

Да се снима с  Президента Путин!

 Голямо бутане беше! Зор голям! Но се случи! Тогава се случи и още нещо! Националното самочувствие на много българи претърпя известно крушение, казвам го от личен опит. Как ли не въртях снимката от вестниците, както се казва, свят ми се зави....Но се виждаше все едно и също нещо – късокракото диктаторче от Кремъл изглеждаше значително по-високо от президенската двойка на Република България. Потресаващо наистина – малкият израстна до небесата, а льотчика се изравни със земята! То и Берлускони ги правеше тези номера, но значително по-елегантно!
 И приказката продължи! Вето до вето....И помежду ветото – скандалче! Ту с родата, ту – с жената!
   Тогава пък взе, че се сбъдна детската мечта на вицепрезидентката Илиана! Както видяха хиляди българи, на софийското летище тя упорито търсеше нещо в областта на панталоните на  Неговото КаГеБе Светейшество Гундяев, известен повече като Патриарха на алкохола без бандерола! Дали коленичилата вицепрезидентка на суверенната Република България намери някаква тапа без бандерол в областта на Светите Слабини си остана тайна! Но оттогава нещо в погледа и забележимо се промени! Дали пък не е напипала Светия Граал?
    Нямаше време да се разбере такава пикантно-историческа подробност, защото събитията се развиваха наистина главоломно. За нещастие на Радев корона вирусът още не беше пристигнал, та вместо него срещу президента седна Короната на наместника на Бог Путин на Земята. Същият този със Светия Граал от по- горните редове! И това го видяха хиляди българи, не съм го измислил! Неговото КаГеБейско Светейшество започна да мята едни водопади от думи, и да ръси светкавици и гръмотевици като Светена вода. И всичко това в Райската градина на българската държавност, където срещу него седеше кротко опулен Радев и гледаше (да ме прости дядо ми, че го цитирам) „като коза у трамвай”. Тази среща вероятно е оставила толкова ярък спомен в главата на Президента, че ако някой любознателен гард от НСО му снима нощното шкафче, ще видим в него със сигурност  чесън против уроки и Библията на руски.....естествено!
   И приказката продължи! Вето до вето....И помежду ветото – скандалче! Само, че без родата (щото се спомина) и без жената, която се изпари като Covid в карантина. 
   Обаче  житейската действителност показва, че не винаги всичко е цветя и рози....Дори в живота на един Президент! Един ден вратата на Ада се отваря и през нея 

в президентството влизат един вирус и един главен прокурор

 И докато с вируса се получи лесно, просто президентът го изтъркаля с помоща на другарите си по баирите на Шипка, то с прокурора нещата загрубяха. Оказа се, че както в политиката, така и в президенството Радев се е събрал с доста лоши другарчета, бих казал дори неприлично лоши! Стрес голям! А, както всички знаем Радев има специално лекарство против стреса! Той изчезва за няколко дни от погледа на любимия си народ и после се появява „ни лук ял”, ни такъв мирисал. Този номер го прави твърде често за да е случайно отбелязват паметливи. Даже си е направо хронично състояние! 
   Но този път нещо се случи! Воистина се случи! Придружен от Гундяево Помазаната Илиана, решителен и с революционен плам в очите Президентът размаха юмрук  на събралите се хора и 

започна да гони мутрите като индиански шаман

 Трогателно! А пък колко оставки наведнъж поиска освен, че е трогателно си е направо покъртително! Не поради друго, а заради изключителната му правна НЕГРАМОТНОСТ! Не знам дали е случайно, но някои от присъстващите на жълтите павета в този момент са усетили леки пориви на Дубайски вятър! Както можеше и да се очаква, Месията с юмрука се повъртя между охраната си около 10 минути, след което, какво мислите направи!? Как, какво!? Изчезна за следващите три дни!
   Преди да завърша, тук е и мястото да отбележа! Протестиращи, ако ще искате оставки и ще сменяте системата, 

сменете си и президента

 Него на практика Борисов си го назначи! Ако това не сте го забелязали, по-добре си стойте в къщи! Божков чака!
   А иначе отговор на риторичния си въпрос от заглавието не чакам! Знам си го!