Не сме дошли да ви освобождаваме, а да ви лекуваме - не носим мир, а лустрация

Сваляйте гащите, братци, ся шъ съ лекуваме от величие, от имперство

Андрей Бабченко

Андрей Бабченко

Аркадий Бабченко, „Каспаров.Ru”

А, жегна ли ви публикацията за танковете „Абрамс” по Тверския булевард? Вече трети автор дращи по темата. Щом ви интересува, нека да ви разкажа как ще стане, скъпи приятели.
Колоната „абрамси” ще мине по Тверския и ще спре на Манежния площад. Благодарните руснаци, забравили „Крим-наш”, ще хвърлят цветя на освободителите и с наведени от притеснение очи ще ги молят за хуманитарни консерви.
Аз ще си седя върху бронята, ще пуша мълчаливо и мълчаливо ще ви гледам. Понякога ще правя снимки. Вие ще се усмихвате срамежливо, ще размахвате американски флагчета и всячески ще демонстрирате дружелюбие.
Като изпуша цигарата, все така мълчаливо ще хвърля фаса, ще се гмурна в люка и след миг ще изляза в ръка със стар американски кожен колан със звездички върху токата. Ще кажа: „Е, хайде. Строй се в колона по двама!”
Сваляйте гащите, братци! Ся шъ съ лекуваме. От величие. От имперство. От шовинизъм. От ксенофобия. От лакомия за чужда земя. От мерак за война. От омраза. От човеконенавист. От робство. От мракобесие. 

Кво казваш, чий беше Крим?

През всеки сто метра ще бъдат разположени празни варели от мазут, върху които ще лягат пациентите, а лекари ще бият по голите задници на 86% от населението печати: „Излекуван! Лейтенант Маккарти.”
После ще потеглим към Останкино.
Не, няма смисъл да плачете. Да разправяте за ипотеката и за изхранването на децата. Че просто сте си вършели работата, че сте само шофьор или чистачка. Тогава трябваше да плачете. Днес е късничко. Лечението ще бъде комплексно. Този път няма да сбъркаме. Пък и на вас ви е провървяло. Чувате ли писъци? Откъм сградата на ФСБ? Там прилагат истниска терапия.

Ама вие какво си мислехте? Не, няма да стане като предишния път. Няма да има "О-Раша-Горбачьов-Перьестройкьа-Дружбьа". Ъ-ъ. Веднъж се изхитрихте всичко да одрискате. Затова този път вместо "Ра-ра-распутин" ще бъдат приложени програмата "Петрол срещу хранителни продукти”, външно управление и денацификация. За около 20 години.
После ще посетим Олгино. Лайфнюз. Рен-ТВ. И другите по списъка. Никого няма да пропуснем. Нищо няма да забравим. Тормоза. Насаждането на омраза. Призивите за превземане. За война. За убийства. Гадните колажи и репортажчета.

Коланът е от здрава дъбена кожа

Ще изкара още дълго.
Това е само началото. Най-хубавото тепърва предстои. Вижте изглед от Хага. Оценете архитектурните достойнства на сградата на Международния съд.

После излекуваните 86 % ще идват при нас, ще почесват подпечатаните си задници, ще благодарят за просветата и ще разказват. Как я карат. И как да подредим Русията.

- В Москва не е лошо. Живее се. Вярно, с кучешко месо, но свикваме и с варена трева. Обаче на стотина километра е същински ад. Гражданска война, през пет километра са си направили независими ДНР-та и на бариерите стоят алкохолици с автомати. Русия се разпада! Не бихте ли могли да...
- Не.
- Защо? 
- На нас ни е през к...
Не точно през к... Но нямаме намерения да „подреждаме” Русия. Напротив. Категорично 

подкрепяме разпадането на шибаната ви империя

Десет самостоятелни княжества са напълно достатъчни. Ядреното куфарче го сложете ей тук. Браво! Ето ти едно русенско варено. 
Братлета, вие не разбирате най-важното: не сме дошли да ви освобождаваме. А да ви лекуваме.
Не носим мир, а ЛУСТРАЦИЯ.
Така ще бъде двадесет години. Като в Германия. 
Пък после ще видим.
Според научените уроци.

Превод: Васил Данов