Стойчо Стойчев: Пеевски предвижда за себе си публичен пост - например премиер

Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис ще е следващият лидер на ДПС, прогнозира политологът

Доц. Стойчо Стойчев

Доц. Стойчо Стойчев

Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис ще е следващият лидер на ДПС. Това прогнозира политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на Нова тв. "Пеевски има по-различни проекции, той предвижда за себе си публичен пост, например премиер, а не партиен", смята доц. Стойчев. „По време на предизборната кампания направи впечатление, че г-н Хасан Азис не беше сред кандидатите за кмет на Кърджали. Още тогава една от спекулациите беше, че евентуално той ще бъде новият председател на ДПС. Такава рокада се подготвя – това беше новината. Имам и други съображения в подкрепа на това”,  заяви Стойчев.

Той обясни и защо смята, че Хасан Азис ще е следващият лидер на Движението. "След Доган всички председатели на ДПС били от родопския край. Там имало спад, хората в този край не били толкова приобщени към Движението и затова лидер оттам било символен знак към тях. 

Стойчо Стойчев добави, че ДПС е много интересно за американците, защото има голямо влияние върху ислямските организации и може да влияе чрез изселническите организации освен на изборите у нас, но и на изборите в Турция.