Полицейски КПП-та в Горна Оряховица, Стражица и Павликени


Спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на Великотърновска област.

КПП-та са разположени в различни квартали на Велико Търново, Горна Оряховица, Стражица и Павликени, съобщи БГНЕС.

Блокирани са и два горнооряховски квартала – "Гарата" и "Калтинец". 

В операцията участват и служители на НАП, както и всички звена на ОДМВР.

Полицейските служители проверяват активно и шофьорите, като при съмнително поведение водачите се тестват за употреба на алкохол и наркотици.

В районното полицейско управление в Горна Оряховица са отведени близо 40 души, с които се работи по различни направления.
Установени са извършителите на 8 престъпления. Образувани са две бързи производства – за притежание на дрога и за шофиране след употреба на наркотици. В Горна Оряховица полиция и данъчни работят по случаи с телефонни измамници и проверка на имуществото им, посочи директорът на ОДМВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов:  

"Следва от НАП да им се връчат документи във връзка със започване на проверки по отношение на имотното им състояние, както и проверка на доходите им. 28 лица, всички са свързани с телефонни измами по един или друг начин. Към момента колегите работят, ако се докаже престъпна дейност от лицата, ще бъдат задържани". 

Полицейската операция продължава. Изградени са 14 контролно-пропускателни пункта. Проверяват се още заложни къщи, автоморги, сечища и складове за продажба на дърва за огрев.