ПП подкрепят военно-техническата помощ за Украйна, нито дума за оръжия

"Според възможностите на българската и потребностите на украинската страна"

"Продължаваме промяната" ще подкрепи предоставянето на военно-техническа помощ според възможностите на българската и потребностите на украинската страна, заяви председателят на парламентарната група Андрей Гюров.

Позицията на "Продължаваме промяната" от началото на конфликта е последователна. България подкрепя териториалната цялост на Украйна. Присъединяваме се към позицията на международната общност за осъждане на обявените военни действия от страна на Русия. Присъединяваме се към призивите за деескалация на напрежението, каза още Гюров от парламентарната трибуна.

Като предвидим и разумен партньор в ЕС и НАТО по отношение на решението, което предстои да вземем днес, „Продължаваме промяната” ще подкрепи предоставянето на военно-техническа помощ за Украйна, според възможностите на българската и потребностите на украинската страна, каза председателят на ПГ на управляващите.

В Народното събрание постъпи писмо от президента Володимир Зеленски, внесено от украинския посланик в София Виталий Москаленко, в което се посочва, че властите в Киев очакват България да ремонтира тяхна военна техника.

Зеленски очаква българска подкрепа за европейската интеграция на Украйна. /БГНЕС