Премиерът на РСМ: Вучич води пропагандна кампания срещу Македония

"Води се от няколко страни, както в самата Македония, така и от чужбина"

Талат Джафери

Талат Джафери

Македонският премиер Талат Джафери открито осъди поведението на сръбския президент Александър Вучич спрямо неговата страна.

Според Джафери с действията си "Вучич иска да навреди на албанците в Македония".

Преди два дни сръбският президент заяви, че косовският премиер Албин Карти се стреми да командва в Македония. "Да, Албин Курти иска да управлява и в Северна Македония. Иска да победи партията на Али Ахмети - Демократичен съюз за интеграция (ДСИ), и да влезе в управлението след парламентарните избори през месец май." - каза Вучич по време на визитата си в САЩ.

"Сръбският президент, заедно с определена група, води масирана пропагандна кампания, която се води от няколко страни, както в самата Македония, така и от чужбина", посочи Джафери по време на визитата си в град Тетово, в западната част на републиката.

"Все едно те са много загрижени за съдбата на Али Ахмети и ДСИ, а всъщност са срещу колективните интереси на албанците в страната. Но, гражданите разбират на какво се дължи тази негова загриженост", каза още македонският министър-председател.

По думите му, и "децата са наясно, че с това поведение се създава напрежение в средите на ДСИ, но по същество се пречи за изпълнението на програмата, работата и живота на албанците, като съставна част от народа в Македония".

Припомняме, ДСИ е част от управляващото мнозинство в РСМ. През месец май в западната ни съседка ще се проведат парламентарни избори.

До изборите РСМ се ръководи от техническо правителство, в продължение на 100 дни, с премиер Талат Джафери. /БГНЕС