Пригожин: Ако "Вагнер" отстъпи от Бахмут, фронтът се разпада - украниците ще излязат на руската граница (видео)

Кремъл ще обвини "Вагнер"

Евгений Пригожин

Евгений Пригожин

Отстъпление на армията "Вагнер" от Бахмут  ще доведе до това, че фронтът ще се разпадне, ВСУ ще преминат в настъпление и ще стигнат до границите на Руската федерация. Това заяви във видеообръщение шефът на "вагнеровците" Евгений Пригожин, цитиран от Униан.

"Ако "Вагнер" сега се отдръпне (от Бахмут), то в историята се случва следната ситуация: ясно е, че фронтът ще се разпадне — ще се разпадне до руските граници, може би дори и по-нататък. Изобщо ситуацията няма да е розова за всички военизирани формирования, които защитават интересите на Русия." – казва още Пригожин.

Той смята, че при отстъпление на "вагнеровците" от Бахмут, ще се задейства "ефектът на пружината". В резултат на това Въоръжените сили на Украйна ще могат да навлязат в територията на т.нар. „ЛНР", да освободят Луганск и други населени места.

По думите му, след това украинските защитници ще си върнат Крим и ще достигнат територията на Русия. А властите на Руската федерация ще обвинят за провала именно "Вагнер". Според него, точно по тази причина руското военно министерство не дава  боеприпаси на армията му.

Превод Faktor.bg