Малкият принц Джордж към свой съученик: Баща ми ще стане крал, така че внимавай

принц Джордж

принц Джордж

За децата на Кейт Мидълтън и принц Уилям се говори много тази година. Те бяха идеално облечени за погребението на прабаба си и героично спазиха всички протоколи.

Кейт и Уилям правят всичко възможно да научат децата си, че това, че са родени в кралско семейство, не означава, че са привилегировани.

„Те отглеждат децата си, особено Джордж, със съзнанието кой е и каква роля ще наследи, но не искат да ги натоварват с чувство за дълг. Джордж обаче разбира, че един ден той може да стане крал. Наскоро се сби със съученик в училище, като му се закани тежко“, пише Кейти Никъл, авторка, която следи събитията в британското кралско семейство от 25 години.

Тя пише и много други подробности за това в книгата "Новите кралски особи". Спомената история е показателна за това как принц Джордж знае как да отстоява себе си. А именно, когато негов съученик го ядосал, малкият принц просто му казал: „Баща ми ще стане крал, така че по-добре внимавай.“ Това е доказателство, че макар принц Джордж да е малък, само на 9 години, той осъзнава отговорността на позицията си и на ролята, която го очаква в бъдеще. /БГНЕС