Проруски хибридчици използват Министерство на отбраната за антиукраински настроения и разкол в БПЦ

От платформата „Политически дневник“ във фейсбук са изпратили сигнал до Министерество на отбраната и Атлантически съвет на българия за поредната проруска хибридна операция, целяща разкол в БПЦ и настройваща обществото срещу Новата Украинска православна църква, която скъса с диктата на Московската патриаршия и получи Томос от Вселенската патриаршия.

Става дума за представянето на книгата "Българската Църква в Предпоследните времена". Сборникът включва богословски текстове на Александър Тодоров и Георги Тодоров, а също и други материали свързани с текущата криза в Църквата. Представянето на изданието е насрочено за утре, 18 юни във Военния клуб в София. От „Политически дневник“ обаче са категорични, че в случая става дума за поредното активно рускo мероприятие, което цели да въвлече в конфликт и компрометира Военното министерство, което подкрепя безрезервно правото на Украйна и нейния народ да се защитят от подлата и кървава руска агресия срещу тях.

Текстовете в книгата, които ще бъдат представени утре се съдържат опорки на Руската църква, които вредят на БПЦ и целят създаването на разкол.
Призоваваме  Министерство на отбраната и Атлантически съвет на България - Atlantic Council of Bulgaria да вземат отношение и да не дават възможност за разпространение на руска хибридна дезинформация, целяща дестабилизация в Българската православна църква, се казва в сигнала на „Политически дневник“.
Приложен е и текст от скандалната книга, който добре илюстрира, каква е целта на авторите, защитници на режима в Кремъл.

voenen_klubkniga.jpg

Преди месец служебния министър Атанас Запрянов спря представянето във Военния клуб на книга на путинофила ген. Стоимен Стоименов. Наложително е в сложната обстановка на провокации и мръсна руска пропаганда Министерство на отбраната и ръководството на Военния клуб да прецизират автори и организации, които искат да се изявяват на техен терен, защото лесно могат да се превърнат в мишена и да обслужат мръсни руски политики, насочени срещу Украйна, ЕС, НАТО и българските национални интереси. Целта при подобни постановки е, да представят министереството и неговите информационни звена като съучастник в руската подривна пропаганда.