Протест пред германското посолство: "Масово затваряне на очи"

Европа неформално спонсорира мафиотските структури у нас, заявяват организаторите

На 12 август ще се проведе протест пред германското посолство у нас от 18.30 ч. под надслов: „Масово затваряне на очи пред немското посолство”.

Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система. Искаме да знаем как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните „партньори“ от ГЕРБ, заявяват организаторите на протеста.

Дори преди месец Манфред Вебер, лидерът на ЕНП - най-голямата партия в Европейския парламент, обяви "пълната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов в борбата му срещу корупцията". Той сериозно ли?

Интересуваме се също от това как една толкова развита система за финансов мониторинг като европейската, и в частност немската, допуска изтичането на милиарди от еврофондове в джобовете на българските олигарси и управленци.
Искаме да покажем, че сме несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз.

Не искаме нашият министър-председател да бъде „пиколо“ на Меркел и на всички останали европейски лидери.

Ние искаме да прекратим обезличаването на демокрацията в България, за което мълчанието на европейските институции и политически сили допринася вече толкова време, заявяват протестиращите.

Те призовават немските политически лидери да поставят въпроса за степента на корупцията в България, която бива легитимирана чрез тяхното незаемане на позиция. „Очакваме да вземат отношение към настоящите протести и лицата Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган, от които пряко страдат българската демокрация и българският народ. Моментът е исторически. Подкрепете ни!”, подчертават още протестиращите. 

Източник: БГНЕС