Путин изплю камъчето защо предпочита Байдън за президент

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че изказването на Байдън, че Путин е "откачен кучи син" показва защо според Кремъл за Русия ще е по-добре, ако Байдън е президент на САЩ, а не Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

"Готови сме да работим с всеки президент. Но смятам, че за Русия Байдън е по-предпочитаният президент и ако съдя по това, което каза наскоро, съм абсолютно прав", заяви Путин с усмивка по телевизията.

"Той не може да ми каже: Володя, благодаря ти, браво, много ми помогна", заяви Путин. "Попитахте ме кой е по-добър за нас. Казах го тогава и мисля, че мога да го повторя: Байдън".

По-рано Кремъл заяви, че Байдън е опозорил САЩ, като е нарекъл Путин "откачен кучи син" вчера по време на проява в Сан Франциско. 

Руският президент заяви по-рано този месец, че предпочита Байдън пред Тръмп за президент на САЩ, защото Байдън е "по-опитен" и "предсказуем". Но дали Путин е искрен в изявлението си, или не е просто иронизация на настоящия американски президент, демонстрирайки в неговия стил своето превъзходство над него.