Путин с предновогодишно послание към Ердоган

Москва и Анкара ще продължат да разширяват политическия диалог и през 2024 година

В новогодишното си послание до президента Ердоган Путин заявява, че Русия и Турция "доста ефективно развиват многостранно сътрудничество, предаде Анадолската агенция.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва и Анкара ще продължат да разширяват политическия си диалог и продуктивното си сътрудничество в множество сфери и през 2024 г.

Поздравявайки турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в новогодишно послание, публикувано на уебсайта на Кремъл, Путин отбеляза, че през последните години Русия и Турция "доста ефективно развиват многостранното си сътрудничество".

"Двете страни работиха заедно по големи енергийни и инфраструктурни проекти и подпомагаха усилията за уреждане на регионалните конфликти. През 2024 г. Москва и Анкара ще продължат да разширяват политическия си диалог и продуктивното си сътрудничество в множество сфери, което се очаква да бъде от полза за приятелските им народи и да допринесе за укрепване на сигурността и стабилността на евразийския континент", се казва в посланието.

Русия и Турция активно развиват икономическото сътрудничество в много области, включително селското стопанство и енергийния сектор. Двете страни си поставиха и амбициозната цел да увеличат двустранния търговски оборот до 100 млрд. долара и според оценките на президентите двете страни "успешно се приближават" към тази цел./БГНЕС