Радев с нова провокация: Напусна парламента по време на клетвата на новото правителство

Президентът Румен Радев с поредна провокация - напусна пленарна зала още докато министрите от кабинета "Денков - Габриел" полагаха клетва в Народното събрание.

По време на изказванията в пленарна зала държавният глава демонстрираше нервност и неспокойствие. През цялото време притискаше с ръка брадичката си или настървено стискаше малка бутилка минерална вода, опитвайки се сякаш да сдържа нервите си от критиките но депутатите. Цялото поведение на президентът издаваше вътрешното му нежелание от случващия се избор на редовен кабинет, който слага край на назначените от него служебни кабинети.

Вместо да поздрави новото правителство, излизането му преди края на официалната церемония по избор на правителството "Денков-Габриел" бе ярка демонстрация на липсата на държавническо поведение и нежеланието му да изпълни дълга си като обединител на нацията.

С тази клетва съм се клел да служа на народа си и не мога да приема тя да бъде един формален акт, аргументира решението да не уважи новото правителство Румен Радев пред журналисти. Без обяснения държавният глава отказа да отговаря на повече въпроси.