Радев: Властта режисира провокациите снощи, безусловна оставка на кабинета

Призовавам протестиращите и органите на реда да не се поддават да бъдат въвлечени в поредните за оцеляване на корумпираната власт

Румен Радев

Румен Радев

Властта режисира провокации снощи…Имаше масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращите и журналисти. Моята първа мисъл е за всички пострадали и техните близки. С тези думи започна извънредното обръщение на президента Румен Радев, което направи от Дондуков 2.

Той подчерта, че незабавна и безусловна оставка е единствения изход за излизане от кризата.

Пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за бъдещата Конституция – раздават се пари и концесии. Със силата на парите и под заслона на полицейските щитове се извършва едно престъпно посегателство. Парламентаристите от мнозинството, които не смеят да погледнат своите избиратели в очите гласуваха 60-годишните концесии в Закона за подземните богатства", заяви Радев.

Управляващите сведоха хилядите протестиращи до криминален контингент, с което посочиха истинския манталитет на властта, която от години ограбва България, заяви още Радев глава и добави, че с поставянето на тезите за нова Конституция и ВНС отворят възможности за опорочаване на следващите избори.

Действията на управляващата мнозинство задълбочават кризата. Призовавам и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на компрометираната корупционна власт. Протестът е единственият законен инструмент срещу похитената демокрация. Незабавната и безусловна оставка на кабинета е единственият изход от кризата, подчерта президентът Радев.