Радев засипа с клишета британската кралица в Лондон

Румен Радев и Десислава Радева, снимка: БГНЕС

Румен Радев и Десислава Радева, снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев засипа с клишета поклонението пред британската кралица Елизабет II. Държавният глава говори пред репортери слова, които напомняха на първите години в "Дондуков" 2, когато на 31-ви декември "закопаваше" народа и констатираше колко зле е държавата ни. Радев говори за кралицата като за близка приятелка, с която са се срещали многократно. 

"Срещите с кралица Елизабет II остават незабравим спомен за мъдрост, за доброжелателност и за удивителния начин, по който тя пренасяше уроците от миналото към предизвикателствата на нашето съвремие", заяви Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. "Малко са личностите като Нейно Величество кралица Елизабет II, оставили толкова дълбока и ярка следа в световната история с далновидност, със силен държавнически усет и отдаденост на мисията си в служба на своята държава и народ“, подчерта президентът. По думите му не е случайно, че дори след смъртта си кралица Елизабет II продължава да обединява – нейните сънародници чакат с дни, за да се поклонят пред паметта й, а на траурната церемония в Лондон са дошли държавни и правителствени ръководители от цял свят. „Тук сме, за да изразим от името на българския народ нашите искрени съболезнования към кралското семейство и към народа на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия“, каза още Румен Радев.

Държавният глава поздрави Негово Величество Чарлз III с обявяването му за крал. „Вярвам, че той ще продължи достойното дело на кралица Елизабет“, каза президентът и изрази увереност, че водени от общи ценности и интереси, България и Великобритания ще задълбочават и обогатяват своето сътрудничество в името на мира и благоденствието в Европа.