Василев на срещата на БСП с отцепниците: Внимавайте с ''Има такъв народ'

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Днес обсъждахме управленска и законодателна програма за кратък период от няколко месеца, колкото да осигури стабилността на държавата. Утре до края на деня ще предоставим становище по промените в управленската програма.

Това каза министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев след среща с БСП за съставяне на правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Изразих становище, което колегите също поддържат - че сме скептично настроени към диалогичността и искреността на ИТН в преговорите, знаем характера на партията и кое е водещо за нея, предупредили сме евентуалните партньори от втори взрив, предизвикан от този партньор.

Персонален състав не е коментиран, аз не съм поставял условия да съм министър. Някои отцепници от ИТН няма да подкрепят правителство с министри от ИТН, категоричен бе Василев.

Нашите гласове нямат тежест, която да реши дали ще има или няма да има правителство. Въпросът е трите партии - БСП, ДБ и ПП да се разберат с непредвидимия партньор - ИТН. На нас ни е ясно желанието на хората да има работещо правителство, но е важно и да има стабилно мнозинство за обещаните реформи. Подкрепата на независимите депутати зависи от програмата, и от персоналните изисквания на ИТН кои сектори смята да вземе, допълниха отцепниците./БГНЕС