Рашков: Пълна спекулация е, че не мога да махна 7000 полицаи от МВР

Защо ще ме крият, аз съм толкова видим и цветен, каза още вътрешният министър, когото спрягат за шеф на КПКОМПИ

Бойко Рашков

Бойко Рашков

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отрече да е отказвал да направи реформа в МВР и определи тези твърдения като "пълна спекулация". Той отговори на въпроси на журналисти след края на парламентарния контрол на излизане от сградата на Народното събрание.

На въпрос "Отказвали ли сте да направите реформата в МВР с обяснението, че не можете да махнете 7000 полицаи", министър Рашков отговори: "Не, това е пълна спекулация". Той каза, че ще коментира мотивите, с които е представена номинацията му за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, като ги види.

Попитан дали искат да го скрият в КПКОНПИ, Рашков отговори: "Защо ще ме крият, аз съм толкова видим и цветен".

По-рано днес на брифинг в парламента депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов каза, че на коалиционен съвет министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев казали, че имат страхотна идея да направят вътрешният министър Бойко Рашков председател на КПКОНПИ с мотиви, че "бил възрастен, не може да изпълни реформата в МВР, защото не му стиска да уволни 7000 души".