Разкриха подробности за двойното убийство в Казанлък, единият от закланите е руски гражданин

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора се извършва разследване по образувано  досъдебно производство за престъпление по чл.116 ал.1 т.4 предл.трето вр. чл.115 от Наказателния кодекс - за убийство на повече от едно лице.

На 15 юни 2020 г., около 0,20 ч., на телефон 112, е постъпил сигнал за двойно убийство  в апартамент в жилищен комплекс „Изток“ в гр.Казанлък. Полицейските екипи, отзовали се на адреса, са установили в жилището телата на двама мъже, чиято смърт е констатирана от съдебен лекар. Пострадалите лица са Ж. А., на 44 г., собственик на жилището, и Н.С., на 36 г., руски гражданин, наемател на жилището.

При пристигането на местопроизшествието е било установено, че  входната врата на апартамента и вратата на помещението, в което са открити телата, са били заключени. По досъдебното производство е извършен оглед, при който са описани и иззети веществени доказателства.

На местопроизшествието са открити дървен сап от брадва и два ножа.

Телата са откарани в Катедра „Съдебна медицина“ за извършване на аутопсия и съдебно-медицински експертизи за изясняване на времето и механизма на причиняване на смъртта на пострадалите лица. В БНТЛ на ОД на МВР – Стара Загора предстои извършване на изследване и сравнителен анализ на следи, иззети от местопроизшествието.

И в момента се извършват активни процесуално – следствени действия.  Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, полицейските екипи на РУ на МВР – Казанлък работят за изясняване на причините и механизма на настъпване на смъртта на двете лица. Изследват се всички възможни версии, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.