Разследват скандалния лидер на "Възраждане" за кражба на 1 млн. лв.

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Разследване и досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, образува Окръжната прокуратура във Варна по повод излъчени два репортажа от разследване на Нова телевизия. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство. Разследването трябва да установи дали лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадионов е присвоил партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на телевизията факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки. Припомняме, че в разследването си Васил Иванов извади документи, според, които от 1,6 млн. лв. държавна субсидия 1 млн. липсват. В същото време през 2017 г., когато получава държавните пари Костадинов сменя панелката във варненски краен квартал с къща с изглед към морето за 200 хил. лв., а жена му си купува апартамент за 100 хил. лв. със заплата от 700 лв. като музеен уредник.