Роже Беноа: Няма надежда за Шумахер

Михаел Шумахер

Михаел Шумахер

"Случаят с Шумахер е безнадежден". Това обяви дългогодишният приятел на автомобилната легенда Роже Беноа, който повече от половин век отразява състезанията от Формула 1. Беноа, който бе един от малкото близки хора на Шумахер от журналистическата гилдия, говори за седемкратния световен шампион пред швейцарското издание Блик.

"Има само един отговор на въпросите за Шумахер и той бе даден от неговия син Мик преди година: Бих дал всичко, за да говоря с татко. Това изречение казва всичко за състоянието на баща му в последните 3500 дни. Случаят е безнадежден", коментира Беноа.

Опитният журналист разказва и за една любопитна случка с Михаел Шумахер. "Ако той изведнъж се появи пред мен, първо ще бъда изненадан, след това щастлив и ще изпия една бира с него, а накрая ще му напомня, че ми дължи една вечеря. Малко преди инцидента той ми каза: Беноа, ставаш все по-дебел, сигурно си 90 килограма. Казах му: Луд ли си, 84 съм. Той държеше да проверим и се качих на кантар, който показа 86,8 кг, но с дрехите. Той обеща да ме почерпи вечеря, ако сляза под 80 килограма. След това се храних почти само със сушено месо и успях да сваля теглото. Шуми беше впечатлен и ми обеща вечеря. Благодарен съм му, защото без него нямаше да сваля теглото. Между другото, днес се качих на кантара и той показа 80,8 кг. Шуми би се гордял", сподели Беноа.

На 29 декември тази година ще се навършат десет години от тежкия ски инцидент в Мерибел, при който Михаел Шумахер удари главата си и изпадна в кома. Макар и семейството му да не дава никаква информация за състоянието му, се знае, че той е буден, но безконтактен.

Седемте титли на Шумахер във Формула 1 са рекорд, изравнен през 2020 от Люис Хамилтън. Германецът записва 91 победи в Гран при, като в тази класация е втори след Хамилтън, който има 103 успеха. /БГНЕС