Белгийски адмирал със сериозно предупреждение: Русия може да отвори втори фронт в Европа

По думите на Мишел Хофман, главнокомандващ белгийската армия, това може да се случи в обозримо бъдеще

В бъдеще Русия може да отвори втори фронт в Европа, като атакува Молдова или балтийските страни. Това предупреди началникът на щаба на белгийската армия адмирал Мишел Хофман, предава VRT News.

Главнокомандващият белгийската армия призовава Европа да се подготви за възможна война с Руската федерация и отбелязва продължаващата агресивна реторика на държавния й глава Владимир Путин и "придвижването на Кремъл“ към война.

"Виждаме, че Русия е преминала към военна икономика. Мисля, че би било правилно да се тревожим... В никакъв случай не е невъзможно те да отворят втори фронт в бъдеще. Или на юг, или в Молдова, или в балтийските страни“, обяснява адмирал Хофман.

По думите му подобна атака не може да бъде изключена "след няколко години“.

Според Хофман Руската федерация може да е отслабена поради продължаващата война срещу Украйна, но тя "в крайна сметка ще възстанови военната си машина и своите въоръжени сили“.

"Те вече показаха, че имат желание да атакуват своя съсед. Трябва да имаме способността да предотвратим това да се случи отново и да демонстрираме воля, че сме готови да контраатакуваме, ако е необходимо“, подчертава още той.