Русия с нова хибридна операция – почита паметници на окупатора на България

Представители на Русия у нас са подели поредната хибридна операция, която е срещу българското достойнство и суверенитет.

Колективът на Търговското представителство на Руската федерация в България участваха в събития по повод празника на Голямата победа на 9 май, пишат на официална си страница в интернет руските задгранични представители. 

На връх 6 май, когато България чества Деня на храбростта и българското войнство, служители на Търговското ведомство и представители на група „Ростеч” у нас положиха венци на надгробните паметни плоча на военнослужещи от съветската армия в с. Мрамор, в покрайнините на София. Друга тяхна инициатива по този повод и поставянето на цвета на мястото, където е паднал руския бомбардировач Ту-4 през 1944 г. край гр. Драгоман.

Руските задгранични представители в България  планират до 9-и май да посетят над 200 места из цялата страна - гробове и паметници на съветски войници.

Всички тези инициативи са част от хибридната война на Русия, която води у нас от много време. А подобни инициативи не са нищо друго овен хибридни операции срещу една свободна и независима държава, преди всичко заради това, че се отдава почит на една вече несъществуваща армия от една несъществуваща държава. Второ – това е болезнена тема за българите, които припознават в тази армия не освободителката, а своя окупатор, наложил с кръв и терор болшевишка диктатура. Трето – всички тези паметници са бутафорни паметни значи, защото под тях няма кости на загинали съветски войници. Исторически доказан факт е, че в у нас няма убит нито един войник от червената армия по време на сражение на българска земя. Всички тези паметници са строени в годините на комунизма само за възвеличаване на съветския строй и армията-окупатор. Затова няма как подобни събития, организирани от представители на Русия у нас, да не предизвикват нашето възмущение от подобни коварни инструменти на руската хибридна война против България.